virtuális világ
virtuális világ
Témák:
Bélyeggyűjtés Művészet visi.hu Informatika/Programozás
Blog-Egyre jobban élni...
Figyelmeztetés: Kérlek jelenkezz be, ha hozzá szeretnél szólni a témához.
Használd a bal oldali űrlapot!
2008-11-30 20:36:06

Életem során gyakran foglalkoztatott hogy, hogyan is kellene élni. Mint talán mindenki, én is követtem el hibákat (nem is keveset), ami után a lelkiismeretfurdalás sosem maradt el. Olyankor mindig megfogadtam, hogy jó útra térek. És valóban sikerült mindig kicsit változtatnom magamon... mégis a múlt örökké elkísér. Megbékélhetek-e valaha is azzal amit már elrontottam?


És elérhetem-e így is még valaha a "tökéletességet"? Mi a módja ennek? Egyátalán mi is az?


A pontos választ nem tudom, de valamit sejtek már belőle. És nem is gondoltam volna, hogy pontosan olyan egyszerű, mint ahogy gyermekkoromban gondoltam!


Pedig igen! A tiszta újszülött gyermeki énem még pontosan emlékezett rá! De hogy honnan?!


Úgy kellene élni, hogy sose bántsunk másokat. Se szavakkal, hazugsággal, se ítélkezéssel, se minősítéssel, se tettlegességgel. Sehogy.

Ha ezt az egyetlenegy törvényt betartanánk, ha mindenki betartaná: békénk örökké megmaradna.


És ha mindezt úgy teszed, hogy nem kell megfeszítened magad érte, hogy már nem okoz gondot, nem kell figyelni rá, csak így természetes... akkor tökéletes. Akkorra már meglelted belső békességedet.


Vajon hogyan lehet a mai rohanó, néha kegyetlen világunkban mindenek eleget tenni?


Gondolatok milliárdjai, könyvek százai foglalkoznak a témával. De nem elég róla olvasni, nem csak elmélkedni, vagy beszélgetni kell róla.

Mindezt megélni kell. Először próbálni, majd tenni és folytatni. Mindörökké.


Scott Show - Zen kapu című könyvecskéje segítséget nyújthat, ha úgydöntöttél elindulsz ezen az úton. A könyv 108 gondolatot, 108 választást kínál. Útmutatásokat ahhoz, hogyan maradjunk békések. Ha csak egyet olvasol el egy héten, és valoban átgondolod magadénak veszed és megpróbálsz élni vele... minden nap egy kicsit jobban fogsz élni és ezáltal megtalálod a békéd.


Én elkezdtem... és megosztom veletek élményeimet utam során egy-egy idézettel párosítva.

virtuális világ